Onderzoek naar impact van Corona op gezinsrelaties - ook grootouders kunnen deelnemen!


Altijd samen thuis,… klinkt gezellig, of niet?
Welke impact heeft de corona-crisis op jouw gezin? 

Het zijn uitzonderlijke tijden. De kinderen zijn altijd thuis, maar vakantie is het niet. De Corona-crisis dwingt gezinnen om een heel nieuw evenwicht te zoeken tussen werk, zorg en vrije tijd. Het Kenniscentrum Gezinswetenschappen van de Odisee-hogeschool wil graag weten hoe gezinnen dit aanpakken, welke steun ze hebben, en voor welke oplossingen ze kiezen. 

Ook grootouders kunnen deelnemen!
Doe mee en deel!

  • Klik hier voor de bevraging.


Hoe ga je om met conflicten in het gezin tijdens de #coronacrisis? Hulplijn 1712 ontwikkelde een poster met 5 tips. Stop familiaal geweld.
De 5 tips:

  1. Zorg voor structuur, voor jezelf en elkaar
  2. Word je boos? Uit je gevoelens
  3. Bespreek spanningen en conflicten 
  4. Druk op de pauzeknop en
  5. Zoek steun of hulp


CAW Noord West-Vlaanderen CAW Zuid-West-Vlaanderen Caw Centraal-West-Vlaanderen CAW Oost-Vlaanderen vzw CAW Antwerpen CAW Boom Mechelen Lier CAW De Kempen CAW Halle-Vilvoorde CAW Oost-Brabant Caw Limburg Vertrouwenscentrum Kindermishandeling.Nieuw! Boek VLOCO "Ouderenmis(be)handeling, praat erover!"


Dit boek wil  ouderenmis(be)handeling (OMB) uit de taboesfeer halen en het bespreekbaar maken. Het is voornamelijk geschreven voor hulpverleners die met het thema (kunnen) geconfronteerd worden, maar ook voor de besturen van organisaties en voor de man in de straat. Er is nog steeds onwetendheid over wat OMB inhoudt, wat de beste aanpak is en/of op welke diensten je hierbij eventueel een beroep kan doen … 
OMB is een problematiek die zich grotendeels afspeelt achter gesloten deuren, zonder getuigen. Plegers zijn meestal  vertrouwenspersonen en familieleden van het slachtoffer waardoor het vaak lang duurt voor het probleem wordt ontdekt. Loyaliteit, angst, schaamte en onmacht zijn de belangrijkste redenen waarom ouderen zelf hier niet snel over zullen praten.

Dit boek reikt zorgverleners handvatten aan om het probleem te herkennen en ermee aan de slag te gaan. Het praktische stappenplan is bruikbaar in verschillende settings: ziekenhuizen, huisartsen, mutualiteiten, OCMW’s, politiediensten, wzc …

Praktisch:
Uitgave: 2019
Uitgeverij: Politeia, Brussel
Kostprijs: €24,99
Meer info en bestellen: klik hier.

Nieuws