Op 15 juni 2018 was het opnieuw 'internationale dag tegen ouderenmis(be)handeling'. Het thema OMB kreeg op die dag enige aandacht vanuit de pers. We waren te horen op het Ochtendnieuws van Radio1 en StuBru en Roos Crabbe, psychologe, bracht een boeiende getuigenis als hulpverlener die met deze problematiek in aanraking komt tijdens 'Middagpost' op Radio 2 Oost-Vlaanderen. Onze perstekst werd ook opgenomen door het Kennisplein, was te lezen in de nieuwsbrief van de Vlaamse Ouderenraad en het online-platform van VRT NWS. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/06/14/vloco-vraagt-meer-aandacht-voor-mishandeling-van-ouderen/
Het Jaarverslag 2016 van VLOCO is beschikbaar! Lees hier het persbericht of neem direct een kijkje in het volledige jaarverslag.

Nog op zoek naar originele en hartverwarmende kerstkaarten? Het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo (Sint-Truiden) deed samen met fotografe Amélie Soenen een kerstfotoshoot met (ex-)patiënten allen 75+. Deze 'modellen' hebben dit met veel enthousiasme en inzet gedaan en dat is eraan te merken! Ze stralen en het was knap om te zien met hoeveel energie, humor en bereidwilligheid ze hieraan hebben meegewerkt. Nogmaals het bewijs dat 'oud' zeker niet 'out' is ;).

Een pakket van 6 kaarten inclusief mooie rode enveloppen kost €10, kaarten kunnen ook apart gekocht worden voor €2,5 (exclusief portkosten). Kaarten kunnen besteld worden via een mailtje naar robin.biets@stzh.be of peggy.lavaerts@stzh.be.

De opbrengst van deze actie gaan integraal naar het Vlaams Ondersteuningscentrum Ouderenmis(be)handeling.Deze week besteedt Ann Peuteman in Knack uitvoerig aandacht aan financieel misbruik bij ouderen. Ook bij VLOCO merken we dat dit heel wat vragen en bezorgdheden oproept bij hulpverleners. Vaak gaat de problematiek ook samen met andere vormen van mis(be)handeling, zoals fysiek of psychisch geweld.


Jaarlijks 100.000 bejaarden slachtoffer van financieel misbruik

VTM Nieuws (12/10/2016) maakte een korte reportage over de problematiek, te bekijken via
deze link: nieuws.vtm.be/video/?f%5B0%5D=im_field_categorie%3A216&aid=210257
Nieuws